Delikat, lækker & sund jule slik

Sprøde slikmandler

Kære du!

Måske har du et ønske om at spise noget der både smager delikat, lækkert og samtidig er sundt.

Derfor videregiver jeg i dag noget så lækkert som opskrifter på 3 typer bagte sprøde og smagende mandler.

Naturel, Cacao & Salt.

Opskrift:

  • Opblød mandler i 12-24 timer. Husk at skylle dem i begyndelsen og skifte vand en gang undervejs.
  • Hvis du vil lave mandler med rå cacaobønne, kan du vælge at putte rå kakao i vandet som mandlerne opbløder i de sidste 12 timer. De tager let smag.
  • Hæld mandler i en si og lad dem afdryppe grundigt.
  • Vælg om de skal være fx med
    • Naturel: fordel mandlerne på bagepapiret.
    • Cacaobønne (knust og rå): Bland mandlerne godt med rå cacaobønne.
    • Salt: bland mandler med god salt og drys også når de ligges på plade.
  • Læg bagepapir på bageplade. Fordel mandler.
  • Bag på varmluft ovn på ca. 170◦C og bag i 30min.
    Juster få med minutter mindre eller ekstra bagning alt efter om det er små (ofte 25-27min) mandler eller en stor (ofte 32-35min) stort. Det kan også variere lidt i forhold til, hvor længe de forud har ligget i vand.
  • De skal bages til de er sprøde både udenpå og indeni.
  • Du kan evt. tilsætte mere salt eller kakao efter bagning efter din lyst og smag

Du kan gøre tilsvarende med hasselnødder, ligge i vand i 12 timer, 170C varmluft i knap 30 min. og de smager af nougat. Jep det er sandt, og med kakaobønne drysset på smager de endnu mere himmelsk. Prøv det.

Velbekomme og skøn spiselyst.

Ps får du lyst at begynde dit nytår med høj energi og evt. kosttips så tjek Happy New Year - Joyshop

Kærlig, Velsignet og Lys jul til du og dine

Alt Er Støtte - For Glæde, Kærlighed & Succes
Kristina - Ajeetdev

 

Share Button
There was an issue loading your timed LeadBox™. Please check plugin settings.
There was an issue loading your exit LeadBox™. Please check plugin settings.